Актуализиране на приложения и игри през iOS 13 и iPadOS 13

Ако искате да инсталирате iOS 13 на своя iPhone или iPod touch, това може да стане още сега. Реално погледнато, всяко iPhone поколение след вече не толкова актуалното шесто отговаря на изискванията на последната версия на операционната система, а ние ще ви припомним къде е скрит раздел Updates на App Store в iOS 13 и iPadOS 13.2.

Ако все още не сте инсталирали iOS 13 или пък iPadOS на своя таблет, няма защо да се бавите. И двете системи работят доста бързо и реално погледнато не допускат никакви грешки.

Безплатната инсталация се извършва по стандартен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп през iCloud или след като свържете устройството с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и други данни, с които разполагате, но има и още нещо. Проверете дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане. Остава да изградите връзка с надежден Wi-Fi интернет източник и на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което трябва да отговорите с Install Now, но нека видим и как да стигнете до раздел Updates на App Store и да актуализирате вашите iOS приложения:

  • Отворете App Store.
  • Докоснете върху иконата на своя профил, която се намира в горния десен ъгъл.
  • Потърсете бутон Update All и сте готови.

Стъпките са доста лесни за изпълнение, но има и още нещо. Всеки потребител може и да премахне избрано приложение през раздел Updates. За целта просто плъзнете с пръст върху неговото име от дясно на ляво, след това докоснете върху Delete и сте готови. Винаги може да активирате и автоматично актуализиране на вашите iOS приложения, като преминете през Settings, след това през iTunes & App Store и включите App Updates по стандартен начин.