Бързо и лесно премахване на приложения през macOS

Ако искате да изтриете някое от вашите macOS приложения, това може да стане по доста лесен начин, но има и една малка особеност. Всяка разработката разполага със свързани с нея и разположени в системните папки на операционната система файлове, което не е толкова притеснително. Стъпките, които трябва да предприемете за да премахнете изцяло избрано macOS приложение не са никак сложни за изпълнение.

Като за начало, кликнете върху емблематичната ябълка, разположена в лявата част на основното меню и преминете към About This Mac.

Изберете раздел Storage, след това кликнете върху Manage и обърнете внимание на лявата колонка в отворения прозорец. Отворете раздел Applications и вече всички инсталирани приложения са пред вас.

Остава само да маркирате желана разработка и да кликнете върху стандартната икона за премахване. Потвърдете изтриването, като изберете Remove и сте готови. Вече няма и следа от избраното приложение. Можете също да освободите малко памет и да оптимизирате вашето устройство, след като премахнете всеки неизползван вариант.

Рзгледайте последните две колонки. Информацията, която предоставят е абсолютно достатъчна за да прецените, дали разработката, която преглеждате трябва да бъде премахната. При положение, че не е използвана дълъг период от време, но за сметка на това заема значителна част от вградената памет, бихте могли да се разделете с нея.

Разполагате с възможността да повторите горните стъпки неограничен брой пъти.