Как да използвате AirDrop?

AirDrop е функция, с която можете да споделяте снимки, видеа, контакти, Maps адреси и др. с вашите приятели. AirDrop е изключително лесен за използване и е може би най-удобният начин за споделяне на съдържание с хората около вас.

AirDrop използва Wi-Fi и Bluetooth и е наличен за iPhone, iPad и Mac. Функцията е съвместима с мобилни устройства, ползващи iOS 7 или по-нова и Mac компютри с OS X Yosemite или El Capitan. Можете да използвате AirDrop, ако имате iPhone 5 или по-нов, iPad четвърто поколение или по-нов, iPad mini или пета генерация iPod touch.

Как да ползвате AirDrop?

За целта вашето устройство трябва да бъде с включени Wi-Fi и Bluetooth. Можете да направите това от Control Center в iOS или от дясната част на лентата с менюта в горната част на вашия Mac. Ако ще споделяте съдържание с компютър, трябва да отворите AirDrop папката, за да можете да видите намиращите се в близост устройства, с които да комуникирате.

Изберете AirDrop опцията.

Изберете с кого искате да споделяте вашите снимки, видеа и др. Ако изберете Contacts Only, само хората във вашите контакти ще могат да виждат вашето устройство. Everyone опцията позволява на всички ползващи AirDrop iOS устройства наоколо да намират вашето. Off изключва AirDrop.

Изберете какво искате да споделите. Можете да споделяте снимки, видеа, адреси в Maps, контакти, уебсайтове и др.

Натиснете Share бутона.

Изберете името на този, с когото искате да споделите вашите снимки и др.

Той ще бъде уведомен, че искате да му изпратите нещо и може да потвърди или откаже.

Когато вашето AirDrop прехвърляне бъде потвърдено, устройството на получателя ще отвори споделеното съдържание с подходящото приложение.

Трябва да се отбележи, че AirDrop е удобен начин за споделяне с хора, които ползват Apple устройства и се намират близо до вас. Тази функция няма да ви бъде полезна, ако искате да споделите нещо с Android потребител или пък с някого, който не е около вас. Има и други начини за споделяне на снимки, видеа и контакти, като iCloud Photo Sharing, Dropbox, One Drive и др. Вие кой предпочитате?

Източник: Business Insider