Какво трябва да знаете за Control Centre в iOS 13 и iPadOS

Вече можете да инсталирате втората основна актуализация на iOS 13 и на своя iPhone или iPod touch, но преди това трябва да се уверите, че вашето устройство е съвместимо с операционната система. Реално погледнато, всяко iPhone поколение след вече не толкова актуалното шесто отговаря на изискванията на новата версия на операционната система, а ние ще ви покажем какво трябва да знаете за Control Centre в iOS 13 и последната актуализация на iPadOS.

Вече всеки потребител може да избере с коя Wi-Fi мрежа или пък с кое Bluetooth устройство да изгради връзка по един изключително лесен начин. Просто трябва да извършите Haptic докосване върху съответната икона през Control Centre и сте готови, но нека да си припомним и останалите основни промени в последните версии на iOS и iPadOS.

  • Face ID реагира или отключва вашето устройство с до 30% по-бързо, спрямо заложената система за лицево разпознаване в iOS 12.
  • Свалянето на приложения от App Store става с до 50% по-бързо, спрямо iOS 12.
  • Актуализирането на вече инсталирани приложения става с до 60% по-бързо спрямо iOS 12.
  • Стартирането на вече инсталирани приложения става около два пъти по-бързо, спрямо актуалната версия на iOS 12.
  • Dark mode – дългоочакваният тъмен режим на темата.

Ако все още не сте инсталирали iOS 13 или пък не сте преминали към iPadOS, няма защо да се бавите. Системите работят доста бързо и макар и не допускат никакви грешки.

Безплатната инсталация се извършва по стандартен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп през iCloud или след като свържете устройството с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и други данни, с които разполагате, но има и още нещо. Проверете дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане. Остава само да изградите връзка с надежден Wi-Fi интернет източник и на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което трябва да отговорите с Install Now.