Какво трябва да знаете за вашия нов iPhone

При положение, че тепърва разопаковате своя нов iPhone, а до този момент никога не сте използвали iOS устройство, тези съвети са точно за вас. Като цяло стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате устройството са съвсем лесни и интуитивни, а към тях може да добавим и малко повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от смартфон или таблет, който се задвижва от операционната система Android.

Просто отваряте кутията, включвате вашия нов iPhone и идва моментът да преминете към една непозната към днешна дата операционна система за вас, но това не трябва да ви плаши по никакъв начин. Достатъчен е един изключително кратък период от време, за да свикнете с всички възможности на последната версия на iOS, но преди това трябва да активирате и конфигурирате своето ново устройство.

За да използвате iPhone, трябва да разполагате с Apple ID акаунт, който може да бъде създаден и през новото iOS устройство. Свържете разработката към безжичен интернет източник и последвайте описанитe стъпки. Не трябва да се плашите, когато стигнете до полето, което изисква от вас да въведете номер на кредитна или дебитна карта. Тази информация не е задължителна, но от друга страна, ако искате да направите, примерно покупка на приложение през App Store или да се възползвате от някоя от услугите на Apple, като допълнително iCloud пространство или Apple Music, няма да е лошо да съхраните данните от вашата карта предварително (те ще бъдат в изключително защитена среда).

Вече може да се възползвате от всички възможности на последната версия на iOS, а при положение, че разполагате с Apple ID акаунт, нещата стават по един още по-лесен начин. Просто се впишете с него и вашата информация ще се появи автоматично и на новото устройство, но има и още нещо. Ако разполагате с някое предно iPhone поколение с инсталиран iOS 11 или по-нова версия на системата, пред вас се открива още една възможност. За да конфигурирате вашето ново устройство, просто трябва да го доближите до старото и всичко става по автоматичен, безжичен начин.