Лесен начин за създаване на PDF от снимка през iOS

За да запазите някоя от вашите съществуващи снимки под формата на PDF и то без да инсталирате никакви допълнителни приложения, не се нуждаете от iOS 12 или 13. Това може да стане дори през вече не толкова актуалната десета версия на операционната система и то по един изключително лесен начин, макар и полезната възможност да е скрита от вашия поглед.

При положение, че вече разполагате с някоя от последните версии на iOS, което вероятно е така, просто отворете заложеното приложение Photos, след това избрана снимка и отправете поглед към долната лява част на екрана. Докоснете върху иконата за споделяне, след това превъртете надясно най-долната лента, докато не стигнете до бутон Print, докоснете върху него и може да преминете към следващата стъпка.

Не обръщайте внимание на първите две полета, които ви предоставят вариант за избор на принтер и брой копия. Отправете поглед към съдържанието, което желаете да запазите под формата на PDF. Докоснете с два пръста върху изображението и се опитайте да го увеличите по стандартен начин, което действие автоматично ще ви прехвърли в нов прозорец за редактиране. Изберете точно коя част от снимката желаете да бъде запазена и отново докоснете върху стандартния бутон за споделяне, но има и една малка особеност.

При положение, че вече сте изпълнили горните стъпки, изображението ще бъде преобразувано в PDF, но не и запазено като отделен файл. Ще се наложи да го препратите към някое от съществуващите приложения като MessagesMailNotes или към вариант, разработен от трета страна, което не е чак толкова голям проблем, а останалите стъпки са съвсем ясни. Просто изпратете новия PDF под формата на имейл, iMessage или пък го запазете в Notes като самостоятелна бележка, след като докоснете върху бутон Save.

Припомняме ви, че след броени часове очакваме появата на официалната версия на iOS 13, която ще може да инсталира всеки потребител на своето съвместимо устройство.