Правилен начин да направите черно-бяла снимка през iPhone

Когато избирате своя нов iPhone, трябва да вземете под внимание как ще го използвате. Големият дисплей на iPhone 11 Pro Max би бил от полза на тези от вас, на които им се налага да работят в движение. Последното поколение разполага с тройна камера, която може да отрази изключително точно всеки един цвят и тоналност, но не трябва да пропускаме и силата на класическите черно-бели снимки, които биха станали превъзходно и с някое по-старо iPhone поколение.

Основните настройки, от които може да се възползвате при вашата черно-бяла снимка, са точно две – яркост и контраст. Заложеното приложение Camera ви позволява да персонализирате снимките в реално време, както и точно преди да заснемете вашия ретро кадър. Ако обаче искате да редактирате изображението на по-късен етап, това няма да ви затрудни по никакъв начин. Почти всяко приложение за редактиране на снимки ще ви предостави тази възможност.

За да постигнете максимален ефект, препоръчваме да коригирате яркостта докато се намирате в режим на снимане, а след като направите вашата нова снимка, може да редактирате и нейния контраст. Остава само да отворите заложеното приложение Camera и да отправите поглед към горния десен ъгъл. Докоснете върху иконата с три малки кръгчета, а след това изберете Mono. Променете яркостта, след като поставите фокус върху избран елемент, преместите иконата със слънце по вертикалната скала и направете вашата експериментална снимка.

След това не ви остава нищо друго освен да редактирате и контраста на вашата първа черно-бяла снимка. Отворете изображението през Photos, докоснете върху стандартната икона за редактиране, която е разположена в долната лента с възможности и изберете третата опция. В отворения прозорец преминете към заложеното меню, като докоснете в неговия десен ъгъл, след това върху Light и ще се появят всички налични инструменти, а за да редактирате контраста, просто поставете маркер върху Contrast и сте готови с вашия нов, бихме казали, ретро проект.