Проверете къде е паркирана вашата кола през Maps за iOS

Ако вече сте срещали известие на вашия iPhone, което разкрива къде сте паркирали своя автомобил, вероятно имате представа какво представлява Parked Car. Полезната функция дебютира с десетата версия на мобилната система, но и при iOS 12 нещата не стоят по по-различен начин. Реално погледнато, за да се възползвате от нея, не трябва да правите нищо сложно, освен една малка настройка, която няма да ви затрудни по никакъв начин.

Благодарение на Parked Car, всеки потребител може да види къде е паркирал своя автомобил, след като отвори заложеното приложение Maps. Единственото нещо, което трябва да направите за целта е да напишете името на функцията в полето за търсене и сте готови. Пред вас ще се визуализира информация точно къде се намира съответният автомобил, преди колко време е паркиран, както и вариант да видите по какъв начин да стигнете до него, но има и още него. Може да добавите снимка на съответната локация, както и пояснителна бележка, непосредствено след като паркирате, а ние ще ви покажем как да активирате Parked Car.

Отворете Settings, след това влезте в раздел Maps и потърсете Show Parked Location. Остава само да включите опцията по стандартен начин и сте готови, но има и една особеност. За да използвате Parked Car, трябва да разполагате с автомобил с Bluetooth аудио/инфотеймънт система или такава, която да може да работи с CarPlay. Освен това, вашето устройство трябва да бъде свързано към автомобилната система, когато паркирате. Всеки път, когато връзката прекъсне, вашият iPhone ще покаже известие, с което потвърждава, че мястото на което сте паркирали е запаметено.

При положение, че искате да добавите пояснителна бележка или пък снимка, докоснете с пръст върху полезното известие, добавете желаното съдържание и сте готови, а ние ви припомняме, че разполагате с възможност да активирате или деактивирате Parked Car по всяко време.