Страхотното видео представяне на 16 инчовото MacBook Pro поколение

В началото на тази година се появиха доста слухове за появата на изцяло нов MacBook Pro с диагонал на екрана от 16 инча. Всички очакваха професионалната разработка да се появи по време на WWDC през месец юни, което така и не се случи, а ние имаме една добра новина. Ако сте пропуснали събитията около Apple през последните дни, трябва да знаете, че 16 инчовото поколение вече е факт, но нека разгледаме и официалното видео представяне на мощната разработка.

Новото MacBook Pro поколение може да се похвали с 16 инчов диагонал на екрана и то със завидните 500 нита яркост. Ако допускате, че външните размери на мобилния компютър са нараснали, това не е така. Декоративната рамка около екрана на разработката е редуцирана, докато външните размери на корпуса биха могли да се съпоставят, примерно с тези на MacBook Pro от 2015-та година, но с една малка особеност. Дебелината на корпуса също е намалена, макар и с малките 7 десети от милиметъра, но нека разгледаме и официалното видео представяне:

Вариантите на процесорите са два - 6-ядреното Intel Core i7 предложение с работна честота от 2.6GHz с Turbo Boost до 4.5GHz и 8-ядреното Intel Core i9 с честота от 2.3GHz и Turbo Boost до 4.8GHz, но това не е единствената промяна. Най-голямата поставяна батерия в MacBook до сега с мощност от 100 вата предлага режим на работа до 11 часа. Базовото предложение разполага с 16GB DDR4 оперативна памет, която може да достигне до 64GB, докато основната памет се равнява на 512GB или 1TB SSD, който може да стигне до цели 8TB, отново SSD.

Новото MacBook Pro поколение разполага със звукова система от шест високоговорителя, която разпръсква звука около вас по уникален начин. В нея намират своето място и два нискочестотни, което подобрява усещането на басите значително, но това не е всичко. В корпуса на компютъра са поместени и три микрофона. За новата Magic клавиатура все още не знаем нищо, но бихме могли да допуснем, че ще бъде още по-устойчива на замърсявания и надеждна, спрямо вградената в продното MacBook Pro поколение.