Вече може да инсталирате iOS 13.1

Ако искате да инсталирате iOS 13.1 и на своя iPhone или iPod touch, това може да стане още сега. Реално погледнато, всяко iPhone поколение след вече не толкова актуалното шесто отговаря на изискванията на новата версия на операционната система и на нейната първа актуализация, а ние ще ви покажем с какви промени се отличава iOS 13.1.

При положение, че все още не сте инсталирали iOS 13, няма защо да се бавите. Системата работи доста бързо и макар и да не сме я тествали кой знае колко дълъг период от време, изглежда че не допуска никакви грешки, което се отнася и за нейната първа актуализация. Ако вече сте инсталирали iOS 13, просто отворете Settings, преминете през General, след това през Software Update и кликнете върху Download and Install, за да преминете към първата основна актуализация, но нека видим и с какви промени ще ви запознае iOS 13.1:

  • Възможност за персонализиране на AirDrop получател.
  • Задаване на процес за автоматично стартиране през заложеното приложение Shortcuts.
  • Заложеното приложение Shortcuts вече може да работи с приложението Home.
  • Възможност за споделяне на прогнозирано време на пристигане през заложеното приложение Maps.
  • Възможност за оптимизирано зареждане на батерия, промяна на производителност и известие, дали вашето устройство разполага с нова, оригинална батерия през Battery Health.

За да инсталирате предложението, трябва да разполагате с около 500 мегабайта свободна памет, което вероятно е така, и съвсем стандартно, батерията на вашето устройство трябва да бъде заредена на сто процента и да сте изградили връзка с надежден интернет източник.