Настолен компютър Apple iMac 21,5" с 2.3GHz двуядрен Intel Core i5 процесор и 8GB памет - международна клавиатура:

Настолен компютър Apple iMac 21,5" с 2.3GHz двуядрен Intel Core i5 процесор и 8GB памет - международна клавиатура

SKU
MMQA2ZE/A
Настолен компютър Apple iMac 21,5" с 4K Retina дисплей с двуядрен процесор Intel Core i5, 8GB памет и международна клавиатура. Предлага гладка поддръжка на визуално съдържание с резолюция и операционна система macOS Sierra за перфектна синхронизация между устройствата на Apple и по-голяма защита на личните данни.
Безплатна доставка в цялата страна

Къде е налично?

Намерете магазин, в който има наличност

Настолният компютър Apple iMac 21,5" с 8GB памет и международна клавиатура комбинира висока производителност и разделителна способност на екрана с елегантно и тънко тяло, което не заема излишно място в работното пространство. По-бърз и по-мощен от преди, iMac 21,5" вече е оборудван с ново поколение Intel Core процесори и с най-новите високопроизводителни графични технологии. Драйвът също е подобрен с бързия и просторен Fusion Drive.

Графика

Новите мощни графични карти Radeon Pro 500 в iMac разкриват истински спектакъл пред очите. iMac 21,5" с 4K Retina дисплей е захранен с до 4GB специално отредена VRAM. Визуалните ефекти и 3D графики демонстрират първична мощ в най-изтънчена форма. Осигурени са и допълнителни възможности за видеомонтаж на мултикем проекти във Final Cut Pro X с до пет стрийма с 4K видео с пълна резолюция.

Retina дисплей

Най-добрият Mac Retina дисплей до момента е с един милиард цвята и 500 нита яркост. Дисплеят използва P3 цвят, който превключва от стандартните бели LED към усъвършенстваните червено-зелени фосфорни LED. Така трите цвята – червено, зелено и синьо – са по-равномерно представени и пресъздават реалните цветове по-балансирано и прецизно.

Виртуална реалност

Виртуалната реалност VR предоставя възможност за монтаж на 360° видео в програми като Final Cut Pro и за създаване на възможно най-модерно 3D VR съдържание.

Fusion Drive

Fusion Drive e хибридна технология, комбинираща големия капацитет на HDD с бързината на SSD. Най-често използваните приложения и документи се обработват от флаш паметта, а останалите, които се използват по-рядко, стоят в твърдия диск. С течение на времето iMac разпознава кое съдържание се използва по-често и прави така, че то да се зарежда най-бързо. Apple iMac 21,5" разполага с 1ТВ свободно пространство, което е достатъчно за голяма колекция от филми, снимки, документи и приложения.

Висока производителност

Напълно Intel Core процесорцозначава по-висока скорост - до 2.3GHz. А Turbo Boost добавя мощ при използване на натоварващи процесора програми като Logic Pro или Final Cut Pro.

Обновени периферни устройства

Apple iMac 21,5" използва новото поколение периферни устройства. С новата Magic Keyboard with Numeric Keypad писането, редактирането на таблици или работата с професионални програми е като детска игра. А Magic Mouse 2 и Magic Trackpad 2 вършат чудеса на iMac.

Опции за свързване

Макар и с фин дизайн, iMac разполага с всички необходими портове и слотове. Четирите USB 3 порта предлагат много опции за свързване на периферни устройства като принтер, iPhone, флашки и други. А с ултрабързата, трипоточна Wi‑Fi и безжичната Bluetooth 4.2 технология осигурява незабавно свързване с любимото съдържание. Thunderbolt 3 позволява добавяне на 5K дисплей към този, с който невероятния дисплей, с който Apple iMac 21,5" разполага. Или пък свързване на два 4K дисплея за получаване на 32 милиона пиксела накуп.

Операционна система macOS Sierra

Операционната система macOS Sierra предоставя възможност за безпроблемно взаимодействие с всички Apple устройства. Apple iMac 21,5" работи отлично в комбинация с iPhone. Позволява лесно приемане на входни обаждания от телефона през компютър и директно копиране на съдържание от iPhone iMac или обратно - всичко за броени секунди. Функцията Auto Unlock позволява автоматично влизане в личен iMac профил през Apple Watch - без нужда от пароли и докато го носите на ръката си. Вградената в macOS Sierra технология Instant Hotspot позволява лесно ползване на интернет от iPhone при липса на достъп до Wi-Fi. macOS гарантира пълна защита на личните ни данни с вградени технологии като Gatekeeper, която позволява по-безопасно сваляне и инсталиране на приложения от интернет. Операционната система е съвместима с голяма част от популярните приложения за Windows като Microsoft Office и широкоизползвани формати като JPEG, MP3 и PDF. Това улеснява работата в екипи със смесени операционни системи.

iCloud

Вградената технология iCloud позволява съхранение на музика, снимки, контакти, календари и други. Допълнително удобство е, че имате лесен достъп до тези данни през всяко друго Apple устройство или от компютър с Windows.

Иновативен дизайн

С дебелина на корпуса от едва 5 милиметра, Apple iMac 21,5" не заема излишно място на работната маса. Макар и с дисплей, поддържащ най-високата резолюция в портфолиото на Apple изобщо, компютърът консумира едва 1,2 вата електричество на час. Ниското потребление на енергия е засвидетелствано със стандарт ENERGY STAR 6.1. Високата производителност се отразява минимално върху сметките ни за електроенергия и намалява екологичния отпечатък.

Производител
Apple
EAN code
190198420190
Процесор
2.3GHz dual-core Core i5
Turbo Boost
Turbo Boost up to 3.6GHz
Памет
8 GB
Дисково пространство
1 TB
Дисплей
21.5"
Графична карта
Intel Iris Plus Graphics 640
Графична памет
Вградена
Wi-Fi
802.11ac Wi-Fi
Bluetooth
Bluetooth 4.2 wireless technology
Thunderbolt
2x Thunderbolt 3 (USB-C)
SD-Card
SDXC Card
Операционна система

macOS

Keyboard
International English Keyboard
Цвят
Сребърен
Процесор
2.3GHz dual-core Intel Core i5 processor