macOS Sierra

Какво ли вече може твоят Mac??

Повече от всякога.

macOS Sierra прави за теб много, за да си още по-способен със своя Mac. Помага да преоткриеш най-добрите си снимки, да работиш гъвкаво с устройствата си и да освободиш ценно дисково пространство. Предлага и забавни нови начини за суперекспресивни съобщения. А файловете вече са ти винаги под ръка — независимо дали на Mac, iPhone или iPad.

Universal Clipboard

Копирай на едно устройство. Пействай на друго.

Копирай изображения, видео и текст от приложение на своя iPhone. А после пейстни в друга програма на своя Mac наблизо — или обратно. Без допълнителни усилия. Просто копираш и пействаш както обикновено. Откри страхотна рецепта, докато браузваше на Mac? Пейстни съставките директно в списъка за пазаруване на iPhone.

Auto Unlock с Apple Watch

Логни се без да пипнеш клавиатурата.

Логни се aвтоматично в своя Mac, ако си с Apple Watch. Без да набираш парола. Трябва бързо да се обадиш, или да се отдалечиш за малко? Върни се към задачите веднага щом пак си на линия.

iCloud Drive

Desktop и Documents. Достъпни на всички устройства.

Ползвай файловете от твоя Mac десктоп директно на iPhone. Сега Desktop и Documents, където живеят повечето ти файлове, може автоматично да се съхраняват и ъпдейтват в iCloud Drive — така че винаги имаш достъп до тях на iOS устройствата си и дори на друг Mac.

Optimized Storage

Имаш нужда от още място? Остави Mac да ти го намери.

Запълнил си целия си диск? Няма проблем. macOS Sierra може да помогне, като автоматично мести рядко ползвани файлове в iCloud и ги прави достъпни при нужда. Може и да ти помогне да се освободиш от стари и непотребни документи. Така най-често ползваните остават на твоя Mac, а и винаги има място за нови.

Дръж рядко ползвани файлове в iCloud. Докато не потрябват.

Когато ти е нужно повече място, Optimized Storage го освобождава, като мести в облака рядко ползвани файлове, Mail атачмънти, снимки и изгледани iTunes филми. Можеш лесно да намериш всеки файл там, където си го записал. Просто го отвори и ще свалиш оригинала — все едно винаги е бил там. Наскоро ползвани файлове остават на твоя Mac, плюс оптимизирани версии на снимките ти, така че можеш да работиш офлайн.

Отърви се лесно от дубликати и излишни файлове.

macOS Sierra се грижи да не се претрупва Mac с ненужни неща. Подканя те например да изтриеш използвани инсталации и изчиства дублирани даунлоуди, кешове, лог файлове и друго ненужно съдържание. И можеш лесно да намираш и триеш големи програми и файлове, или такива, които просто не използваш. Така че да не трупаш вехтории. Дори може да ги изтрие вместо теб, ако са прекарали в траша повече от 30 дни.

Photos

Страхотни нови начини да преоткриеш спомените си.

С години трупаш фотографии на моменти, които си струва да помниш. Сега Photos може да ги превърне в незабравимо изживяване, наречено Memories. Благодарение на мощни нови технологии можеш да се радваш на по-прецизно разпознаване на лица, да видиш всичките си снимки на картата и дори да търсиш снимки по заснети обекти и пейзажи.

Memories

Открий наново любими и забравени моменти от библиотеката си. Memories автоматично създава колекции, които можеш да шерваш и зашеметяващи слайдшоута на база хора, места, ваканции и др.

Интелигентно търсене

Computer vision технология разпознава обекти и сцени във фотографиите ти. Така можеш да търсиш снимките си по съдържание. Намери тези от плажа, всеки уловен залез или сцена с торта за рожден ден.

Албум Places

Изследвай екскурзиите си разположени върху интерактивна карта на света. Намали мащаба, за да се върнеш към всички посетени места, или зуумни — за точното място където засне неповторим пейзаж.

Албум People

Photos вече може да сортира по любимите хора в живота ти. Разгледай снимки на дъщеря си в „цветния“ й период, или на баща си — на риболовните ви излети. Това вече е възможно с усъвършенстваната технология за разпознаване на лица.

Messages

Да оживим разговорите.

Общувай по забавни нови начини. Прати огромно емоджи. Отговори със сърце или вдигнат палец върху балончето на събеседника си. И гледай видео и линкове направо в разговора.

iTunes

Сега — напълно ново Apple Music изживяване.

Да намериш любимите си парчета — а и да откриеш нови — вече е по-лесно с редизайна на Apple Music в iTunes. С обновената функция For You по-лесно намираш нова музика и плейлисти, които смятаме, че ще харесаш — благодарение на експертния подбор и иновативния машинен лърнинг. Новият Browse раздел позволява на всеки да види най-доброто в Apple Music — от ексклузивно съдържание и нови албуми, до плейлисти и топ класации. И вече ще можеш да следиш и текста, докато слушаш в подобрения MiniPlayer.

Tabs

Строй документите си за проверка.

Сега можеш лесно да управляваш купчината отворени прозорци на десктопа. Tabs работят също като в Safari — но вече в повечето програми за Mac, а и в много програми на външни разработчици. Просто ъпдейтни до macOS Sierra и си готов. Лавирай без усилие между няколко Pages документа на цял екран. И разглеждай различни дестинации в Maps — без да се изгубиш.

Picture in Picture

Едното око е зрител, докато другото — участник.

Отворен видео прозорец от Safari или iTunes вече плува върху десктопа, или отворена на цял екран програма. Премести го в някой ъгъл, или го преоразмери, за да видиш по-голяма или по-малка част от това зад него. Така можеш да наваксаш с любимото си шоу, докато отмяташ мейлите си. Или да следиш голям мач, докато играеш друг.

Лесно е да ъпгрейднеш до macOS Sierra.

С ъпгрейда до macOS Sierra получаваш нови функции, които правят твоя Mac още по-ефективен и забавен. Както и последните ъпдейти за защита и производителност. macOS е налична безплатно в Mac App Store — така че ъпгрейдът е лесен.