Apple представи iPad 8 и изцяло нов 10.9 инчов iPad Air 4

След като вече се запознахме с Apple Watch Series 6 и по-бюджетното поколение SE на умния часовник, остава да разгледаме и останалите две разработки, с които компанията от Купертино ни изненада преди около час по време на своето септемврийски събитие. Макар и да се проведе изцяло онлайн, представените продукти, измежду които попадат iPad 8 и iPad Air 4, определено са в състояние да грабнат вниманието на всеки потребител.

Apple представи Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE

Точно както загатваха голяма част от източниците на непотвърдена информация, по време на своето септемврийско събитие, преди няма и час, Apple представи шестото поколение Apple Watch, последвано от по-бюджетния вариант Apple Watch SE. Събитието стартира именно с умния часовник на компанията, а ние имаме още една добра новина. Apple Watch Series 6 разполага с възможност да измери наситеността на кислорода в кръвта на своя потребител.

Представяме ви радиостанциите на Apple Music

Apple Music 1 и двете нови радиостанции Apple Music Hits и Apple Music Country предлагат ексклузивни оригинални предавания с участието на популярни световни музикални изпълнители и водещи.

Apple Music има юбилей и затова ви прави подарък – 4 безплатни месеца!

Apple Music предлага 60 милиона песни без прекъсвания от реклами за всяко мобилно устройство. Като нов потребител получавате възможност да слушате безплатно в продължение на 4 месеца благодарение на iSTYLE.

Apple представи изцяло нов 4.7 инчов iPhone SE

Чакането може да не се е харесало на голяма част от потребителите на Apple, но от друга страна сме абсолютно сигурни, че си е заслужавало. Типично за всяко SE поколение и представеното преди броени часове може да се похвали само с един размер на диагонала на своя екран. Той се равнява на 4.7 инча, но нека разгледаме и останалите характеристики на устройството, които определено ще помогнат на бюджетното поколение да се превърне в хит.

Преди да стартирате своя нов настолен или преносим Mac

Ако сте придобили някой нов настолен или преносим Mac, а до този момент никога не сте използвали macOS компютър, тези съвети са точно за вас. Като цяло стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате машината са съвсем лесни и интуитивни, като към тях ще добавим и повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от Windows компютър.

Преди да стартирате своето ново iOS или iPadOS устройство

Ако сте придобили някой нов iPhone или iPad, но до този момент никога не сте използвали iOS или iPadOS устройство, тези съвети са точно за вас. Като цяло стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате устройството са съвсем лесни и интуитивни, а към тях може да добавим и малко повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от смартфон или таблет, който се задвижва от операционната система Android.

Как да разберете кои iOS и iPadOS приложения използват Face ID

Ако искате да деактивирате временно възможността за отключване на вашия iPhone или iPad чрез вградената TrueDepth камера, това може да стане много лесно. Просто натиснете и задръжте бутона за включване и изключване на устройството, а след това отменете желанието си или пък го натиснете пет последователни пъти и затворете отворения Emergency раздел, а ние ще ви покажем как да разберете коя част от приложенията, които използвате имат достъп до вашата Face ID система за лицево разпознаване.

Как да конвертирате HEIF снимка в JPEG през iOS, iPadOS и macOS

Преди около две години се появи един доста оптимизиран формат за висококачествени снимки. Към днешна дата последните версии на iOS и iPadOS запазват вашите нови изображения в HEIF вариант вместо стандартното JPEG компресиране, като необходимостта от тази настройка по подразбиране е съвсем ясна. Всяко следващо iPhone и iPad поколение се отличава с все по-качествена основна камера, което от своя страна оказва влияние и върху размера на вашите снимки.

Един доста сериозен потребителски интерес към iOS 13

Ако все още не сте инсталирали iOS 13, което ни съмнява, не трябва да забравяте, че разработката може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик и един огромен набор от визуални промени. Официалната версия на новата система е достъпна за всеки потребител от септември месец на миналата година, а ние ще ви покажем на какъв потребителски интерес се радва предложението към днешна дата, според официалната статистика на Apple.

Важно: Как да се грижите за своя iPhone през топлите месеци

Само след броени часове преминаваме към лятното часово време, а това отново ни подсеща за няколко доста полезни препоръки. Горещините оказват отражение върху работата на вашия iPhone, като вероятно част от вас вече са се запознали с императивното съобщение на операционната система, гласящо да охладите устройството си, преди да го ползвате. Съветите, с които ще ви запознаем не са нови, но е хубаво да се придържате към тях.

Как да направите невероятна черно-бяла снимка със своя iPhone

Когато избирате своя нов iPhone, трябва да вземете под внимание как ще го използвате. Големият дисплей на iPhone 11 Pro Max би бил от полза на тези от вас, на които им се налага да работят в движение. Последното поколение разполага с тройна камера, която може да отрази изключително точно всеки един цвят и тоналност, но не трябва да пропускаме и силата на класическите черно-бели снимки, които биха станали превъзходно и с някое по-старо iPhone поколение.

Артикули 1 до 12 от 452 общо

Страница