Apple представи Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE

Точно както загатваха голяма част от източниците на непотвърдена информация, по време на своето септемврийско събитие, преди няма и час, Apple представи шестото поколение Apple Watch, последвано от по-бюджетния вариант Apple Watch SE. Събитието стартира именно с умния часовник на компанията, а ние имаме още една добра новина. Apple Watch Series 6 разполага с възможност да измери наситеността на кислорода в кръвта на своя потребител.

Благодарение на изцяло новата Blood Oxygen функция, с шестото поколение всеки от вас ще може да стартира ръчно измерване на наситеността на кислорода в своята кръв, което ще отнеме 15 секунди. Умният часовник ще извършва измерването и във фонов режим, без да ви притеснява, ако процентът на кислород в кръвта не е под допустимия минимум.

Макар и външният вид на разработката да наподобява значително този на своя предшественик, във вътрешната част на шестото поколение се крие изцяло нов двуядрен процесор, базиран на A13, който може да предложи на потребителите около 20% по-висока скорост на работа, спрямо Apple Watch Series 5, но това не е единствената техническа промяна. Екранът на шестото поколение може да се похвали с 2.5 пъти по-ярки цветове, спрямо своя предшественик.

Сред разцветките на шестото поколение се отличава тази в тъмно син цвят, разположена върху алуминиев корпус, след това се подрежда златистият корпус от неръждаема стомана, последван от графит и червен PRODUCT (RED), отново изработени от неръждаема стомана. Всеки потребител ще може да избере (през системните настройки) и някой от множеството нови циферблати, включително и предварително създадено MeMoji.

Apple Watch Series 6 ще се разпространява с инсталирана watchOS 7, като една от основните промени в системата е свързана с възможността за проследяване на нивото на кислород в кръвта на потребителя. Системата ще проследява не само качеството ви на сън, но и ще ви сигнализира, когато нивото на кислород в кръвта ви излезе от допустимите граници. Колкото до поколение SE, разработката ще разполага с процесорен чип S5, точно с какъвто може да се похвали Apple Watch 5, докато екранът ще бъде идентичен с този на шестото поколение. Цената на SE, съдейки и от името на разработката ще бъде по ниска от тази на шестото поколение, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато разберем кога разработките ще се появят и в магазините на iStyle България, както и каква ще бъде тяхната пазарна цена.