Apple представи iPad 8 и изцяло нов 10.9 инчов iPad Air 4

След като вече се запознахме с Apple Watch Series 6 и по-бюджетното поколение SE на умния часовник, остава да разгледаме и останалите две разработки, с които компанията от Купертино ни изненада преди около час по време на своето септемврийски събитие. Макар и да се проведе изцяло онлайн, представените продукти, измежду които попадат iPad 8 и iPad Air 4, определено са в състояние да грабнат вниманието на всеки потребител.

Започваме с четвъртото iPad Air поколение и то съвсем не случайно. Размерите на екрана са малко по-големи от тези на iPad Air 3, но това е съвсем нормално. 10.9 инчовото устройство може да се похвали с екран от край до край, премахнат Home бутон и противно на вашите очаквания, в горната предна част няма вградена Face ID камера. iPad Air 4, подобно на своя предшественик, разчита отново на сензор за разпознаване на пръстов отпечатък, който този път е скрит в страничния бутон за събуждане на устройството.

Декоративната рамка около екрана е значително по-тънка от тази, с която може да се похвали предното поколение, а плоската странична част на корпуса ни напомня значително на актуалния iPad Pro. Първото устройство на Apple с вграден сензор за пръстов отпечатък в бутона за събуждане се задвижва от 5-нанометров A14 Bionic процесорен чип, който носи до 40% по-висока производителност, спрямо iPad Air 3. 10.9 инчовият Liquid Retina екран разполага с True Tone поддръжка и P3 цветова гама, докато стандартният Lightning порт е заменен от високоскоростния USB-C.

Изцяло новият iPad Air ще бъде наличен в пет разцветки на корпуса, в розово злато, зелен, небесно син, сив и астро-сив, но нека да разгледаме и по-бюджетната iPad 8 разработка. Диагоналът на екрана отново е 10.2 инча, но този път под него се крие процесорната A12 разработка, която освен, че може да се похвали с до 40% по-висока производителност, спрямо А11, допринася и за двойната графична мощност. Както от Apple споменаха по време на представянето на таблета, той може да достигне до двойно по-висока скорост на работа, спрямо най-продаваните мобилни компютри, задвижвани с Windows, три пъти по-бърз от най-продавания Android таблет и шест пъти по-бърз от най-продавания Chromebook.

Поставяме акцент и върху поддръжката на Apple Pencil и Smart Keyboard. Това определено допринася още повече за по-професионалната употреба на бюджетния iPad 8, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато разберем кога разработките ще се появят и в магазините на iStyle България, както и каква ще бъде тяхната пазарна цена.