Apple представи iPhone 12 и iPhone 12 mini

За разлика от предните години, през тази по-особена 2020 г. появата на новите iPhone поколения се забави малко повече, но явно чакането си заслужаваше. По време на октомврийското си събитие, което се проведе преди около час, Apple представи цели четири нови iPhone модела, като ние ще разгледаме първо iPhone 12 и определено доста атрактивния iPhone 12 mini, с което ще спазим и хронологията на вече отминалото събитие.

iPhone 12

За разлика от предните няколко поколения, този път ще се запознаете и със значителни визуални промени. Декоративната рамка около екрана на iPhone 12 е плоска, подобна на тази, с която може да се похвали вече почти забравеното първо SE поколение, както и iPad Pro. Екранът е разпънат до всеки край, а в горната му част намира своето място и добре познатата ни TrueDepth камера, но това не е всичко. Използваната дисплей технология е Super Retina XDR, която разполага с впечатляващия контраст 2,000,000:1 и със завидните два пъти повече пиксели, спрямо iPhone 11. Стъкленото покритие е от изцяло ново Ceramic Shield поколение, много по-здраво от това на всеки друг смартфон и цели 4 пъти по-здраво от това в своя предшественик.

От задната страна на корпуса ще откриете нова подобрена система за снимане, състояща се от два Ultra Wide и Wide 12 мегапикселови обектива. Ултра широкият обектив представлява система от 7 елемента, която определено ще ви изненада със способностите си за снимане на слабоосветени кадри, но не трябва да поминаваме и изцяло новата MagSafe технология, която се крие плътно зад задния стъклен панел на iPhone 12. Просто доближавате своя iPhone към съвместимо безжично зарядно и то ще се залепи магнитно точно за тази част от гърба на устройството, където се намира модулът за безжично зареждане. Новата линия силиконови, кожени и прозрачни оригинални калъфи на Apple също ще използват тази технология. Звучи изключително удобно, но нека видим и какво се крие под капака.

Започваме с високоскоростната 5G технология. Няма нужда да коментираме ползата от вградения 5G модем. Макар и актуалната към днешна дата 4G мрежа да е абсолютно задоволителна, с 5G нещата преминават на едно съвсем различно ниво. Представете си професионалната му употреба. В идеални условия може да достигне до скорост при сваляне на данни до 4.0 Gbp/s, а на качване до 200 Mbp/s. Звучи страхотно, но ще трябва да изчакаме. Все пак и мобилните мрежи трябва да ни предоставят възможност да се докоснем до високоскоростната мрежа и в рамките на нашата държава, а ние ще поставим акцент и върху вградения процесор, който може да бъде разпознат като A14 Bionic или като първия 5 нанометров процесорен чип в смартфон.

Шестте ядра поставят A14 Bionic под прожекторите с до 50% по-висока производителност спрямо най-мощните конкурентни процесорни смартфон чипове и не само. В комбинация с мощния видео ускорител, ще можете да се запознаете с вашите любими игри, но с конзолно качество. Вграденият процесор в iPhone 12 може да обработва завидните 11 трилиона операции в секунда, а ние ще обърнем внимание и на още една интересна новост, която не е свързана пряко с характеристиките на устройството. Огромна част от използваните материали в iPhone 12 са или напълно или почти напълно рециклируеми, а в този ред на мисли, кутията на iPhone 12 е по-тънка от останалите и то не поради друга причина, а защото смартфонът на Apple вече стига до своите потребители без зарядно устройство. Идва с USB-C към Lightening кабел, чрез който можете да го зареждате през всяко USB-C зарядно или пък през своя настолен или преносим компютър.

iPhone 12 се предлага с вградена памет от 64, 128 и 256 GB, както и в пет различни разцветки на корпуса, като син, зелен, черен, бял и червен (PRODUCT)RED.

iPhone 12 mini

Определено едно доста атрактивно предложение. Реално погледнато, устройството може да се похвали с абсолютно всички характеристики на своя по-голям вариант, в лицето на iPhone 12. Вградена TrueDepth камера, разпънат екран във всеки край с Ceramic Shield покритие, идентична двойна камера, 5G модем, MagSage модул и разбира се, A14 Bionic процесорен чип, но с една малка разлика. Диагоналът на екрана се равнява на 5.4 инча. Без никакво съмнение, устройството ще се хареса на огромна част от потребителите и то не само поради съчетанието на всички актуални технологии в едно и поради компактните си размери, но и заради бюджетната си цена. Все още не знаем каква ще бъде на нашия пазар, но при всички положения iPhone 12 mini ще бъде най-достъпен от останалите нови модели.

iPhone 12 се предлага с вградена памет от 64, 128 и 256 GB, както и в пет различни разцветки на корпуса, като син, зелен, черен, бял и червен (PRODUCT)RED, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато разполагаме с повече информация, кога устройствата ще се появят и в магазините на iStyle България, както и каква ще бъде тяхната пазарна цена в нашата държава.