Apple представи iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max

Вече разгледахме атрактивните iPhone 12 и iPhone 12 mini предложения и спазвайки хронологията на октомврийското събитие на Apple, което се проведе преди няколко часа, преминаваме към професионалните варианти. iPhone 12 Pro и разбира се, iPhone 12 Pro Max, които определено биха могли да впечатлят и най-взискателната част от потребителите.

Подобно на iPhone 12, и неговият професионален вариант ще ви запознае със значителни визуални промени. Декоративната рамка около екрана на iPhone 12 Pro е плоска, също като тази, с която може да се похвали вече iPad Pro. Oсвен че изглежда изключително стилно, тя е изработена от неръждаема стомана, което я отличава от рамката на iPhone 12. Екранът е разпънат до всеки край, а в горната му част намира своето място и добре познатата ни TrueDepth камера, но това не е всичко. Използваната дисплей технология е Super Retina XDR, която може да се похвали с контраст 2,000,000:1 и не само. Стъкленото покритие е от изцяло ново Ceramic Shield поколение, много по-здраво от това на всеки друг смартфон и цели 4 пъти по-здраво от това в своя предшественик.

От задната страна на корпуса ще откриете нова подобрена система за снимане, състояща се от три 12 мегапикселови обектива. Ултра широкияt обектив представлява система от 7 елемента, която определено ще ви изненада със способностите си за снимане на слабоосветени кадри, които според презентацията на смартфона на Apple от най-висок клас са подобрени с 87% спрямо предното поколение. До оптичната стабилизация на широкия обектив се подрежда и 2.5x оптично приближаване, за което се грижи телефото обективът, но това не е всичко. Благодарение на изцяло новата Apple ProRAW технология, с iPhone 12 Pro ще можете не само да правите снимки в необработен RAW формат, но и да ги редактирате през своя смартфон.

Не трябва да подминаваме и способностите на вградената тройна камера във видео HD или 4К режим. Вече всеки потребител ще може не само да заснеме Dolby Vision кадри, но и да ги редактира и сподели директно през своя iPhone 12 Pro, докато полезният LiDAR скенер се грижи за вашите снимки и за добавената реалност. Изглежда силната страна на поколение Pro се крие в неговите възможности за създаване и обработване на снимки и видеа, но нека разгледаме и останалите характеристики на устройството. Под задния панел ще откриете изцяло новата MagSafe технология. Просто доближавате своя iPhone към съвместимо безжично зарядно и то ще се залепи магнитно точно за тази част от гърба на устройството, където се намира модулът за безжично зареждане. Звучи изключително удобно, особено в комбинация с новата гама от съвместими и прикрепящи се магнитно кожени, силиконови и прозрачни калъфи на Apple, но нека видим и какво се крие под капака.

Започваме с високоскоростната 5G технология. Няма нужда да коментираме ползата от вградения 5G модем. Макар и актуалната към днешна дата 4G мрежа да е абсолютно задоволителна, с 5G нещата преминават на едно съвсем различно ниво. Представете си професионалната му употреба. В идеални условия може да достигне до скорост при сваляне на данни до 4.0 Gbp/s, а на качване до 200 Mbp/s. Звучи страхотно, но ще трябва да изчакаме. Все пак и мобилните мрежи трябва да ни предоставят възможност да се докоснем до високоскоростната мрежа и в рамките на нашата държава, а ние ще поставим акцент и върху вградения процесор, който може да бъде разпознат като A14 Bionic или като първия 5 нанометров процесорен чип в смартфон.

Шестте ядра поставят A14 Bionic под прожекторите с до 50% по-висока производителност спрямо най-мощните конкурентни процесорни смартфон чипове и не само. В комбинация с мощния видео ускорител, ще можете да се запознаете с вашите любими игри, но с конзолно качество. Вграденият процесор в iPhone 12 Pro може да обработва завидните 11 трилиона операции в секунда, а ние ще обърнем внимание и на още една интересна новост, която не е свързана пряко с характеристиките на устройството. Огромна част от използваните материали в iPhone 12 Pro са или напълно или почти напълно рециклируеми, а в този ред на мисли, кутията на iPhone 12 Pro е по-тънка от останалите и то не поради друга причина, а защото смартфонът на Apple вече стига до своите потребители без зарядно устройство. Идва с USB-C към Lightening кабел, чрез който можете да го зареждате през всяко USB-C зарядно или пък през своя настолен или преносим компютър.

iPhone 12 Pro се предлага с вградена памет от 128, 256 и 512 GB, както и в четири различни разцветки на корпуса, като графит, сребърен, златен и чисто новия pacific blue син цвят. Основната разлика между iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max се крие в диагоналите на вградените Super Retina XDR екран. Вариант Pro се отличава с диагонал от 6.1 инча, докато Pro Max може да се похвали с най-големия Super Retina XDR екран от завидните 6.7 инча, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато разполагаме с повече информация, кога устройствата ще се появят и в магазините на iStyle България, както и каква ще бъде тяхната пазарна цена в нашата държава.