Apple представи устройство за проследяване AirTag и обновено Apple TV 4K

Пролетното събитие на технологичния гигант стартира в 20.00 ч. наше време вчера, като за разлика от предните години, този път Apple изненада своите почитатели с доста нови и интересни продукти. Точно както през 2020-та, мероприятието се проведе изцяло виртуално, с оглед на глобалната COVID обстановка, но нека разгледаме и изцяло новото устройство за проследяване на компанията, разпознаваемо като AirTag и обновеното Apple TV 4K с изцяло ново Siri дистанционно.

Apple AirTag - дългоочакваното устройство за проследяване

Без никакво съмнение, компактната Bluetooth разработка ще се превърне в част от ежедневието на доста потребители. Можете да прикрепите AirTag към своите ключове, раница, чанта или да го сложите в своя портфейл и съответната вещ ще се появи в приложението Find My, точно както всяко Apple устройство, което използвате и не само. AirTag се отличава с вграден U1 чип, което означава, че ако разполагате с U1 Ultra Wideband смартфон, каквито са iPhone 11 и iPhone 12 ще можете да се възползвате и от така нареченото прецизно търсене, при положение, че Bluetooth връзката между устройствата не е прекъсната.

Корпусът на AirTag е изработен от неръждаема стомана, степента на прахо и водоустойчивост е IP67, докато капачето на батерията може да бъде премахнато по лесен начин, така че тя да бъде подменена от самите вас, без нуждата от сервизна намеса. Въпреки компактните си размери, AirTag разполага и с вграден говорител, който издава сигнал при опит за търсене на някоя от вашите вещи, към която е прикрепен. По отношение на външния вид на устройството, AirTag може да бъде гравиран с избран от вас символ или емотикона.

Ако вече разполагате с безжични AirPods слушалки на Apple, значи няма да се затрудните с настройката на AirTag. Просто доближавате разработката до своя iPhone, за да се изгради връзка, именувате своя нов AirTag, примерно с името на тази вещ, върху която ще бъде прикрепен и сте готови. Вашето ново Apple устройство ще се появи автоматично в раздел Items на приложението Find My, а относно поверителността на местоположението на AitTgas, не трябва да се притеснявате. Apple уверяват потребителите си, че споделените данни между вашите устройства са end-to-end криптирани.

Остава само да изпробвате възможностите на AirTag. Ако устройството е в рамките на Bluetooth обхвата на вашия iPhone, можете да видите неговата актуална локация, както и да го накарате да възпроизведе звук, с цел по-лесно откриване. Също така, всеки от вас може да помоли и Siri да свърши тази работа за по-голямо удобство, а потребителите на iPhone 11 и iPhone 12 могат да се възползват и от така нареченото прецизно търсене. Благодарение на вградения U1 чип, използващ Ultra Wideband технология, вашият iPhone може да определи с огромна точност разстоянието до AirTag, като и да ви упъти в реално време, как да стигнете до него.

Ако устройството не в рамките на Bluetooth обхвата на вашия iPhone, тогава ще можете да го маркирате като изгубено. При положение, че връзката с вашия AirTag бъде изградена, ще бъдете уведомени, че е около вас. Просто трябва да посетите последната запазена локация на устройството, видима от приложението Find My и да потърсите своята вещ и не само. Всеки потребител на iPhone или друго NFC устройство, може да доближи своя смартфон до изгубен AirTag и ще бъде препратен към уебсайт с информация за име и телефон на собственик, стига тази информация да е зададена предварително.

Потребителите на AirTag ще могат да се възползват от множество, специално създадени за разработката холдъри и не само. Компанията е предвидила самостоятелно закупуване на устройство или в комплект от четири такива, а ние няма да пропуснем да ви осведомим, когато разберем каква ще бъде цената на AirTag в магазините на iStyle България, както и кога разработката ще бъде налична за продажба в нашите магазини.

Apple TV 4K с A12 Bionic процесор и ново Siri дистанционно

Безспорно, добавянето на процесорната A12 Bionic разработка в Apple TV 4K осигурява значителен тласък в графичната производителност, видео декодирането и аудио обработката. Устройството вече може да се похвали с поддържа на HDR с висока честота на кадрите и Dolby Vision видео, позволявайки бързо движещо се действие при завидните 60 кадъра в секунда. Това позволява на съдържанието да се възпроизвежда по-гладко и да изглежда по-реалистично, спрямо предното 4K поколение, но това не е единствената промяна.

Без да се налага да предприемате никакви настройки за целта, новото Apple TV 4K използва вградения light сензор във вашия iPhone, за да коригира изходните си настройки на картината, спрямо спецификациите на екрана на вашия телевизор. Резултатите се още по-реалистична картина и цветове, но ако трябва да бъдем обективни, най-голямата промяна в новото Apple TV 4K е изцяло новото Siri дистанционно управление.

До стандартните бутони на дистанционното - за контролиране на нивото на звука, стартиране, паузиране, връщане, и Home бутона, в новата разработка ще откриете и още два. Един програмируем, чрез който ще можете да включвате и изключвате своя телевизор, и един за заглушаване на звука, разположен върху лицевата страна на дистанционното, докато бутона за активиране на Siri e разположен отстрани.Благодарение на своите размери, новото Siri дистанционно е доста по-удобно за хващане в ръка, спрямо своя предшественик.

Явно идва времето да се сбогуваме с добре познатата ни при предишното поколение Touch повърхност, разположена в горната част на дистанционното. Новото Siri дистанционно може да се похвали с отново чувствителен на допир, но петпосочен кръгъл кликпад, но има и още нещо. Изцяло новото дистанционно може да бъде закупено и самостоятелно и да се използва както с предното 4K поколение, така и с Apple TV HD. Както винаги, няма да пропуснем да ви осведомим, когато разберем каква ще бъде цената на новото Apple TV 4K в магазините на iStyle България, както и кога разработката ще бъде налична за продажба в нашите магазини.