Автоматично синхронизиране на вашите iOS и iPadOS устройства

За да синхронизирате вашите мобилни Apple устройствоа с iCloud не е нужно да предприемате никакви стъпки, освен една основна. Просто стартирайте разработките през един и същ Apple ID акаунт и сте готови, а ние ще ви покажем как да синхронизирате автоматично вашите приложения, актуализации, виртуални книги и музика, примерно между вашия iPhone и iPad или пък между два смартфона.

Преди всичко, трябва да се уверите, че всяко от устройствата е стартирано през един и същ Apple ID акаунт, а останалите стъпки са съвсем лесни за изпълнение. Просто отворете системните настройки, след това докоснете върху iTunes & App Store и потърсете раздел Automatic Downloads. Остава само да включите някоя от изброените опции като Music, Apps, Books & Audiobooks или Updates или всички от тях и сте готови, но има и една особеност, на която трябва да обърнете внимание.

Ако активирате автоматичното синхронизиране на приложения, след като включите опция Apps през вашия iPad, всяко инсталирано приложение през свързания iPhone ще се появи автоматично и на ответния таблет, но нещата няма да се случат по този начин и в обратната посока. За да се възползвате от автоматичното инсталиране на приложения и през вашия iPhone, ще се наложи да изпълните описаните стъпки и през него, а ние се надяваме, че тази малка, но от друга страна доста полезна възможност ще намери място и във вашето ежедневие.