Brake or Break: поредното ретро състезание за iOS и iPadOS

Ако все още не сте се потопили в света на Hoppenhelm, трябва да го направите колкото се може по-скоро. Играта не се отличава нито с впечатляваща графика, нито с кой знае какви музикални ефекти, но от друга страна, разполага с едно доста сериозно предимство. Тя ще ви върне в зората на настолните компютърни игри, което се отнася и за разработката, с която ще ви запознаем днес.

Brake or Break не може да се похвали с впечатляваща графика, нито с кой знае колко сериозни музикални ефекти, но явно това е и основната цел на създателите на играта. Всичко изглежда много ретро, но в никакъв случай не и неприятно. Контролите са изключително лесни, а вашата основна цел е да се погрижите за малкия автомобил, който се движи с огромна скорост от лявата страна на екрана към дясната, да не се преобърне при някоя неравност или пък въздушно течение.

За да свалите Brake or Break по безплатен начин, просто потърсете заглавието в App Store или посетете тази връзка. Няма нужда да се притеснявате за изискванията, които са поставили разработчиците към вашето устройство. Версията на операционната система трябва да бъде поне iOS 7, а свободната памет, с която се налага да разполагате се равнява на около 80 мегабайта.

Остава само да стартирате Brake or Break, да докоснете върху централно разположения бутон за започване на надпреварата и сте готови. При голяма част от неравностите вашият автомобил ще се отлепи от пътната настилка, неговата задна част ще натежи, противно на нашите очаквания, а вие трябва да го изправите, за да не се преобърне. За целта докоснете върху екрана, а при необходимост задръжте пръст, но има и една особеност. Ако натиснете предницата прекалено силно, съществува вероятност да преобърнете спортната машина в обратната посока.

*Разработката може да ви предложи доста покупки през приложението, които реално не са необходими, за да играете по всяко време и то без никакви ограничения.