Един доста сериозен потребителски интерес към iOS 13

Ако все още не сте инсталирали iOS 13, което ни съмнява, не трябва да забравяте, че разработката може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик и един огромен набор от визуални промени. Официалната версия на новата система е достъпна за всеки потребител от септември месец на миналата година, а ние ще ви покажем на какъв потребителски интерес се радва предложението към днешна дата, според официалната статистика на Apple.

Официалната версия на iOS 13 се появи на 19 септември миналата година, като периодът от тогава до сега е достатъчен на огромна част от потребителите да преминат към новата версия. Около 48 часа след появата си, тя стигна до 10% от устройствата или до резултат, с който може да се похвали и iOS 12. Ако се върнем към iOS 11, потребителите, които се доверяват на предложението в рамките на първите две денонощия след неговата поява са близо 20%, но това не е толкова важно. Към днешна дата iOS 13 е инсталирана на над 70% от всички активирани устройства и на над 77% от всички устройства, представени през последните 4 години, според официалната статистика на Apple, споделена в App Store страницата на компанията за разработчици.

Допускаме, че статистиката ще се промени значително в рамките на следващите няколко месеца, но има и още нещо. Не трябва да подминаваме и тези потребители, които все още изчакват да видят дали разработката функционира правилно и не допуска грешки, преди да я инсталират, което опасение не може да бъде кой знае колко основателно. За разлика от iOS 12 и всяка предна версия на системата, при настоящата видимите промени са изключително сериозни и не само. За сметка на това, iOS 13 работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone поколения.

Ако използвате iOS 12, както правят около 23% от потребителите и се питате дали новата версия на мобилната операционна система е съвместима и с вашия iPhone, вероятно няма от какво да се притеснявате. iOS 13 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, с изключение на iPhone 6, 6 Plus и 5S. При положение, че използвате някоя по-стара версия на iOS, както правят около 7% от потребителите, просто погледнете таблицата, за да видите дали вашето устройство поддържа новата версия на мобилната система, а ние ви припомняме, че преди няколко дни се появи и четвъртата основна актуализация на системата, в комплект с iPadOS 13.4.