Как да превърнете Notes запис в PDF през iOS и macOS

Възможностите на Notes в последната версия на мобилната система са доста сериозни. Всеки iPadOS потребител може да създаде бележка по много лесен начин, като докосне върху екрана на своя таблет с Apple Pencil, дори когато устройството е заключено. За да направите списък с отметки, просто докоснете върху кръгчето с отметка, което се намира в долния край на екрана, а ние ще ви покажем как да превърнете Notes съдържание в PDF.

За да превърнете текстово или графично съдържание в PDF през мобилната версия на заложеното приложение Notes, трябва да изберете бележка и да се насочите към стандартната икона за споделяне, която се намира в горния десен ъгъл на екрана. Докоснете върху нея, след това върху Markup и върху бутон Done, който се намира в горния ляв ъгъл на екрана. Остава само да изберете Save File To, след това желаната локация и сте готови, но това може да стане и през настолната версия на приложението, отново по доста лесен начин.

Отворете Notes за macOS, след това поставете фокус върху вече създадено съдържание, независимо дали в него е поставена някоя снимка, графика или само текст и се насочете към основното падащо меню File. Изберете Export as PDF, в отворения прозорец просто въведете име на новия файл, след това изберете локацията, където желаете да бъде запазен и кликнете върху Save. Процесът по преобразуване ще премине мигновено, а вие може да изпратите съдържанието по стандартен начин, през Mail или някоя от социалните мрежи, които използвате.

Припомняме ви, че ако използвате iOS и macOS устройства, които са стартирани през един Apple ID акаунт, вашето Notes съдържание ще се синхронизира по автоматичен начин по подразбиране, стига да не сте изключили тази опция от системните настройки.