Как да стигнете до своите последно стартирани песни през Apple Music

Удобството да разполагате с достъп до над 60 милиона висококачествени музикални предложения на всяко Apple устройство, с което разполагате, не е за подценяване в никакъв случай. Всеки потребител може да се докосне до предварително създадени Apple Music плейлисти, да генерира свои по доста лесен начин или да види какво ще му предложи раздел For You, който с всяка изминала версия и дори актуализация на iOS и macOS става все по-удобен и интуитивен.

Към средата на 2017 година Apple Music достигна до над 30 милиона потребители на платен абонамент, година по-късно до над 40 милиона, в рамките на миналата година до 60 милиона, докато през настоящата 2020 година, вероятно услугата ще достигне до завидните над 70 милиона потребители на платен абонамент. Клиентите на стрийминг платформата се намират в рамките на 115 държави, докато конкурентата Spotify услуга към днешна дата разполага с около 124 милиона потребители на платен абонамент, но нека да видим и как да стигнете до своите последно стартирани парчета:

  • Отворете Apple Music през своя iPhone или iPad.
  • Докоснете върху раздел Library, разположен в долната дясна част на екрана.
  • Преминете през вашите музикални списъци, като докоснете върху Playlists.
  • Потърсете папка Recently Played и сте готови. В нея се намират всички последно стартирани песни.

Всички последно стартирани музикални списъци може да откриете в папка Recently Played на раздел For You, а ние ви припомняме, че студентите от Европа разполагат с възможност да се присъединят към Apple Music на преференциални условия.

До стандартния абонаментен план от 8.99 лв. на месец и този, чрез който може да споделите Apple Music с вашето семейство за 13.99 лв. на месец, се подрежда и една сравнително нова възможност или поне за европейските потребители. Студентските преференциални условия са достъпни в 82 държави по цял свят, включително и в нашата, а за да се възползвате от тях, трябва да сте регистрирани в системата на UNiDAYS.

Срещу сумата от 4.49 лв. на месечна база всеки студент може да получи пълен достъп до съдържанието на Apple Music, което към днешна дата включва над 50 милиона музикални предложения и доста предавания, част от които в реално време. Ако използвате повече продукти на Apple, като iPhone, iPad, настолен или преносим Mac, които са стартирани с един Apple ID акаунт, вашият нов абонамент ще бъде достъпен от всяко устройство, без значение къде го използвате. Достатъчно е да разполагате с интернет връзка, но има и едно малко условие.

За да сключите Apple Music абонамент, трябва да въведете данните на своята кредитна, дебитна карта или пък да изберете друг метод на плащане, като абонаментът ще се подновява по автоматичен начин в началото на всеки месец, а при положение, че искате да се възползвате от безплатния пробен период от три месеца, това може да стане без никакъв проблем.

За целта отворете приложението, след това изберете подходящ абонаментен план и сте готови. Системата отново ще поиска да регистрирате метод за плащане, като в рамките на тестовия период, няма да се налага да заплащате никаква сума, независимо колко често използвате Apple Music. Ако не желаете след изтичане на безплатния тестов период да преминете автоматично към платен абонамент, трябва просто да изключите тази опция от настройките.