Как да свържете AirPods с Apple TV поколение HD или 4K

Разполагате с възможност да свържете което и да е от вашите Apple устройства с Apple TV. Просто активирате AirPlay и прехвърляте желано съдържание по един изключително лесен и дори бихме казали автоматичен начин, но нещата при AirPods са малко по-различни. За да свържете безжичните слушалки с вашия iPhone е достатъчно само да ги извадите от зарядната кутия. Всичко останало става не само автоматично, но и мигновено, а ние ще ви покажем какво да направите, ако искате да изградите връзка между вашите слушалки и Apple TV.

Преди всичко, вашето Apple TV трябва да бъде от четвърто (HD) поколение или 4K и вече да сте инсталирали някоя от последните версии на tvOS, които разполагат с полезната Instant connection възможност. За да се възползвате от нея, вашите AirPods слушалки трябва да бъдат свързани към iPhone, който е стартиран през този Apple ID акаунт, който използва и съответното Apple TV поколение, а останалата част от настройката е съвсем лесна.

Отворете зарядната кутия на слушалките, с което действие ще ги поставите в режим на готовност, след това вземете вашето Apple TV дистанционно и отворете системните настройки на устройството. Потърсете меню Remote, след това преминете през Device и кликнете върху Bluetooth. Остава само да добавите вашите AirPods слушалки като устройство, което може да бъде използвано със съответното Apple TV и сте готови със сравнително малката и доста бърза настройка.

Повече няма да се налага да изпълнявате тези стъпки, освен ако не смените вашите AirPods или Apple ID акаунт. За да изградите връзка между безжичните слушалки и Apple TV, отворете зарядната кутия, кликнете върху стандартния бутон за стартиране и паузиране на съдържание на дистанционното, когато всички приложения са затворени, изберете AirPods и сте готови. Ако сте активирали Siri, може да помолите интелигентния асистент да свърши тази работа вместо вас. Просто отправете гласовата команда „Connect to my AirPods“.