Как най-лесно да гледаме филми на своя iPad?

Тук ще се опитаме да ви покажем как най-лесно и без да плащате можете да гледате на вашия iPad филми, които сте свалили на компютъра си.

Съществуват различни методи, по които можете да пуснете филмите от своя лаптоп и на iPad. Разбира се, можете и да купите или наемете най-новите филми от iTunes Store. Тук обаче ще ви покажем как да гледате филмите от вашия лаптоп на iPad-а си чрез популярния VLC плеър.

За целта са ви необходими компютър, филм, който да гледате, iPad и безплатното VLC приложение, което можете да свалите оттук. VLC е един от най-популярните видео плеъри както за Mac, така и за PC, а приложението има и своя iOS версия. Хубавото на този плеър е, че поддържа почти всички видео формати (MKV, AVI, MP4, WMV, MOV, MPG, DIVX и т.н.). Освен това, с VLC можете да стриймвате директно от DropBox и Google Drive. Друго предимство на VLC е, че с него можете да прехвърлите желания филм от всеки един компютър (независимо дали става въпрос за Mac, Windows или Linux машина и дали компютърът е ваш) на вашия iPad, с помощта единствено на уеб браузъра. С две думи, гледането на филми с VLC за iPad е доста гъвкава опция. Но нека видим как става това на практика:

  1. Свалете си VLC за iOS.
  2. Отворете приложението.
  3. Натиснете иконката с конуса отгоре.
  4. Уверете се, че WiFi Upload опцията е включена.
  5. Вижте IP адреса, който е показан на екрана на вашето устройство.
  6. Отворете който и да било уеб браузър на компютъра.
  1. Въведете IP адреса от iPad-a в браузъра.
  2. Плъзнете и пуснете филма, който искате да гледате, в прозореца на браузъра.
  3. След като прехвърлянето приключи, можете да пуснете филма през VLC плеъра на iPad-a, използвайки иконката с конуса.

Субтитрите вървят отлично, а VLC за iOS може да работи и с PLEX сървър, което е още едно удобство.

Препоръчително е да изтриете филма от своя iPad, след като го изгледате, за да не заема излишно място на устройството.

Ако ви предстои дълго и досадно пътуване със самолет или автобус, някои и друг филм на iPad-a може да го направи поне малко по-приятно. Ако пък вече сте се сдобили с iPad Pro, можете да прекарате почивните дни, гледайки филми, без дори да е нужно да ставате от леглото. VLC за iOS работи и на iPhone, но по-големият екран на iPad-a според нас е по-подходящ за гледане на филми.