Какво трябва да знаете за Do Not Disturb в iOS и iPadOS

Ако искате да инсталирате iOS 13 на своя iPhone или iPod touch, това може да стане още сега. Реално погледнато, всяко iPhone поколение след вече не толкова актуалното шесто отговаря на изискванията на новата версия на операционната система, а ние ще ви покажем с какви възможности може да се похвали полезната Do Not Disturb функция в последната версиа на iOS и iPadOS.

Всичко, което трябва да направите, за да активирате Do Not Disturb е да отворите Control Center и да докоснете върху малката икона с визуализирана луна в нея и входящите обаждания ще бъдат игнорирани, но има и една малка особеност. Всеки от вас може да избере сам точно коя част от входящите повиквания да бъде ограничена и коя да нарушава вашето спокойствие. За целта, отворете Settings, след това Do Not Disturb и преминете към раздел Allow Calls From, но това не е всичко.

Не трябва да забравяте, че Do Not Disturb може да се активира автоматично и съобразно посочен Bedtime времеви интервал. За целта, отворете заложеното приложение Clock, включете Bedtime, а останалата част от вашата задача е съвсем лесна за изпълнение. Отворете раздел Do Not Disturb на Settings, след това Scheduled, сложете една отметка пред Bedtime и сте готови, но това не е единствената възможност, с която може да се похвали Do Not Disturb.

Ако сте преминали през горните стъпки, Do Not Disturb ще се активира автоматично всеки ден, когато настъпи зададения от вас час за лягане, а ако искате да разгледате скритите функции на полезната възможност, просто отворете Control Centre и направете 3D Touch или Haptic докосване върху иконата на Do Not Disturb. Остава само да изберете активиране в рамките на следващия един час, до вечерта, докато науснете локацията, на която се намирате или пък докато не приключи събитието, от което сте част точно в този момент.