Лесен начин за добавяне на второ Face ID лице през iOS и iPadOS

Нека разгледаме отново техническата страна на биометричната система, с която се отличават iPhone X, iPhone XR, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro и дори вече последните две поколения iPad Pro. Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително точна и сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може както да отключи своя iPhone или iPad, така и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или някое приложение.

Изглежда, че нещата са същите като при Touch ID, където всеки от вас може да добави до 5 пръстови отпечатъка, като те могат да принадлежат на различни хора. При Face ID опцията е ограничена до две лица, което не е никакъв проблем, но нека видим и какви стъпки трябва да предприемете, за да добавите второ лице:

  • Отворете системните настройки, както докоснете върху Settings.
  • Изберете FaceID & Passcode.
  • Въведете вашата шест цифрена парола.
  • Натиснете върху Set Up an Alternative Appearance.
  • Добавете ново лице по стандартен начин.

Ако вече разполагате с някое от последните две iPad Pro поколения с вградена TrueDepth камера, благодарение на полезната възможност, не само вие, но и примерно вашата половинка ще може да отключи таблета и то без да се налага да въвежда стандартната за целта парола, а ние ви припомняме, че съвсем скоро ще се запознаем и с четвъртата основна актуализация на iPadOS, която ще ви позволи да свържете съвместима клавиатура с вграден TrackPad към вашя таблет.