Не подминавайте възможностите на Shortcuts в iOS и iPadOS

Функционалността на заложеното Shortcuts приложение, което дебютира с предната версия на мобилната операционна система се припокрива до голяма степен с вече познатата ни разработка Workflow, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак Apple придоби приложението за създаване на автоматични процеси преди около две години, а на вас не ви остава нищо друго, освен да отворите Shortcuts и да създадете своята нова последователност от команди по един още по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали последната версия на iOS или iPadOS (или поне iOS 12), вероятно полезното Shortcuts приложение се е появило измежду всички налични, но при положение, че това не е така, няма от какво да се притеснявате. Просто потърсете името на разработката в App Store или посетете тази връзка и я свалете по стандартен начин, а акцентираме върху още една интересната функция в приложението. Всеки от вас ще може да повика своята последователност от команди и чрез Siri.

За да създадете своя собствена поредица от команди, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана, но има и още нещо. В App Store започнаха да се появяват доста актуализации на приложения, които вече са съвместими с Shortcuts.