Няколко доста полезни промени в Control Centre на iOS 13

Вече можете да инсталирате iOS 13 и на своя iPhone или iPod touch, но преди това трябва да се уверите, че вашето устройство е съвместимо с операционната система. Реално погледнато, всяко iPhone поколение след вече не толкова актуалното шесто отговаря на изискванията на новата версия на операционната система, а ние ще ви покажем с какви промени може да се похвали Control Centre в iOS 13.

Вече всеки потребител може да избере с коя Wi-Fi мрежа или пък с кое Bluetooth устройство да изгради връзка по един изключително лесен начин. Просто трябва да извършите Haptic докосване върху съответната икона през Control Centre и сте готови, но нека да си припомним и останалите основни промени в iOS 13.

  • Face ID реагира или отключва вашето устройство с до 30% по-бързо, спрямо заложената система за лицево разпознаване в iOS 12.
  • Свалянето на приложения от App Store става с до 50% по-бързо, спрямо iOS 12.
  • Актуализирането на вече инсталирани приложения става с до 60% по-бързо спрямо iOS 12.
  • Стартирането на вече инсталирани приложения става около два пъти по-бързо, спрямо актуалната версия на iOS 12.
  • Dark mode – дългоочакваният тъмен режим на темата.

Ако все още не сте инсталирали iOS 13, няма защо да се бавите. Системата работи доста бързо и макар и да не сме я тествали кой знае колко дълъг период от време, изглежда че не допуска никакви грешки.

Безплатната инсталация се извършва по стандартен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп през iCloud или след като свържете устройството с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и други данни, с които разполагате, но има и още нещо. Проверете дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане. Остава само да изградите връзка с надежден Wi-Fi интернет източник и на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което трябва да отговорите с Install Now.