Преди да стартирате своя нов настолен или преносим Mac

Ако сте придобили някой нов настолен или преносим Mac, а до този момент никога не сте използвали macOS компютър, тези съвети са точно за вас. Като цяло стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате машината са съвсем лесни и интуитивни, като към тях ще добавим и повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от Windows компютър.

Просто отваряте кутията, включвате вашия нов настолен или преносим Mac и идва моментът да преминете към една непозната към днешна дата операционна система за вас, но това не трябва да ви плаши по никакъв начин. Достатъчен е един изключително кратък период от време, за да свикнете с всички възможности на последната версия на macOS, но преди това, трябва да активирате и конфигурирате новия компютър.

За да използвате своя Mac, трябва да разполагате с Apple ID акаунт, който може да бъде създаден и директно през него. Свържете разработката към безжичен интернет източник и последвайте описанитe стъпки. Не трябва да се плашите, когато стигнете до полето, което изисква от вас да въведете номер на кредитна или дебитна карта. Тази информация не е задължителна, но има и една малка особеност. Ако вече разполагате с iPhone или iPad, просто въведете данните на вашето съществуващо Apple ID и сте готови с малката и доста лесна за изпълнение задача.

Вече може да се възползвате от всички възможности на последната версия на macOS, а за да прехвърлите вашето съдържане от PC към Mac, трябва да преминете през още няколко стъпки. Заедно със съдържанието на работния плот и вашите документи, със заложената Migration Assistant разработка в macOS Mojave или Catalin ще може да направите трансфер и на всички акаунти, писма, контакти, отбелязани събития в календара и всякакъв друг вид документи. Достатъчно е само да потърсите името на приложението измежду всички останали, да изберете From a Windows PC и да следвате описаните стъпки.