Прехвърляне на започнат iPhone разговор към iPad или Mac

Последната версия на мобилната операционна система се отличава с доста промени, което не ни спира по никакъв начин да разгледаме една малко по-стара, но пък много полезна възможност, която се появи с вече не толкова актуалната десета версия на iOS. Всеки потребител може да прехвърли което и да е започнато телефонно входящо или изходящо обаждане от своя iPhone към избран Mac или iPad, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Първо, трябва да се уверите, че вашият iPhone разполага с iOS 10. Ако искате да прехвърлите разговор към iPad, той също трябва да отговаря на това изискване, а при положение, че желаете да насочите обаждането към Mac, версията на настолната система трябва да бъде поне Sierra, в случай че все още не сте инсталирали High Sierra или Mojave.

Остава да свържете двете устройства към обща безжична Wi-Fi мрежа и да проверите дали са стартирани през един Apple ID акаунт, което вероятно е така, ако се използват от вас. При положение, че отговаряте на всички условия, наберете някой приятел или друг телефонен номер през вашия iPhone и отправете поглед към дясната икона на първия ред, чрез която стандартно може да включите вградения високоговорител в устройството.

Докоснете върху малката икона, след това изберете получател на сигнала и сте готови. Останалата част става по автоматичен начин, а ние ви припомняме, че точно с тази стъпка, всеки от вас може да прехвърли аудио сигнал и към, примерно своите безжични AirPods слушалки, безжична тонколона или автомобилна инфотеймънт система, но при едно условие. Преди това трябва да бъде изградена блутут връзка между вашия iPhone и ответната страна.