С какви карти може да работи Apple Pay в рамките на нашата държава

Ако все още не сте чували за мобилната Apple Pay услуга за разплащания през вашето Apple устройство, явно сега е точният момент да се запознаете с нея. От няколко месеца удобството е достъпно и за потребителите на Apple в рамките на нашата държава, а ние имаме една добра новина. Към съвместимите Monese и Revolut карти за разплащане, вече може да откриете още няколко варианта.

Припомняме ви, че през миналата година Apple Pay достигна до потребителите в рамките на Полша, Норвегия, Казахстан, Белгия, Германия, Чехия, Саудитска Арабия, Австрия и Исландия. В края на пролетта услугата дебютира за потребителите на Apple в Люксембург, Унгария и Холандия, докато преди около пет месеца стана достъпна и за още 13 държави – България, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Литва, Лихтенщайн, Латвия, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения.

За да използвате Apple Pay в рамките на нашата държава, трябва да отворите заложеното приложение Wallet и да добавите вашата съвместима разплащателна карта, която вече може да бъде издадена от:

  • Fibank
  • Monese
  • Paynetics
  • Revolut
  • Phyre

Ако сте преминали през горните стъпки, остава само да доближите вашия съвместим iPhone, Apple Watch, iPad или Mac до желан ПОС терминал и да удостоверите плащането с Touch ID или Face ID, а ние имаме още една добра новина. Вероятно до първите няколко месеца от следващата година услугата ще бъде съвместима с голяма част от банковите институции в България, което означава само едно. Ще разполагате с възможност да използвате Apple Pay с вашата карта за разплащане, без значение от кого е издадена.

За да се възползвате от удобствата на Apple Pay, трябва да разполагате с iPhone поне от шесто поколение, поне с iPad Air 2 или Mac с TouchID, в комбинация с някоя от последните версии на мобилната операционна система iOS, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато към полезната услуга се присъединят още банкови институции в рамките на нашата държава. Разберете повече за Apple Pay в специално предвидения раздел за полезната услуга в официалния уебсайт на компанията, след като посетите тази връзка.