Touch ID в екрана на очакваните през 2021 iPhone поколения

През септември на миналата година Apple представи три iPhone поколения. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, iPhone XR не може да се похвали с двойна камера, което вероятно със следващото поколениие ще се промени, но нека видим и каква може да бъде основната промяна в очакваните iPhone поколения през 2021 година.

Вместо с OLED панел, подобно на iPhone Xs и Xs Max, iPhone XR разполага с LCD Liquid Retina екран. Резолюцията е 1792 х 828 пиксела с 326 PPI. Според Mac Otakara, в рамките на тази година ще се запонаем с XR поколение с две нови разцветки на корпуса – зелен и лавандула, които ще заместят кораловите и сините предложения и не само. Вероятно основната камера в iPhone XR 2019 ще може да се похвали с два обектива.

Ming-Chi Kuo застава зад твърдението, че флагшип 6.5 и 5.8 инчовите OLED предложения ще разполагат с вградена 12 мегапикселова предна камера. От задната страна на корпуса ще откриете изцяло нова система от три камери, като всеки от обективите ще бъде 12 мегапикселов, но има и още нещо. Според повечето източници, всяко от очакваните iPhone поколения ще може да се похвали с изключително сигурната биометрична Face ID система, но нека видим каква ще бъде основната промяна и в очакваните смартфони на Apple през следващата година.

Според последните данни на Ming-Chi Kuo, заедно с вече наложената Face ID система, във всяко от очакваните iPhone поколения през 2021 година ще намери своето място и вече не толкова актуалната Touch ID биометрична система, но има и една малка особеност. За да потвърдите своята самоличност с пръстов отпечатък, ще трябва да докоснете върху произволна част от екрана. Припомняме ви, че преди появата на iPhone X разгледахме доста подобни предположения, които вече знаем, че биха могли да срещнат бял ден като допълнителна Face ID опция за сигурност през следващата година.