Важно: Как да се грижите за своя iPhone през топлите месеци

Само след броени часове преминаваме към лятното часово време, а това отново ни подсеща за няколко доста полезни препоръки. Горещините оказват отражение върху работата на вашия iPhone, като вероятно част от вас вече са се запознали с императивното съобщение на операционната система, гласящо да охладите устройството си, преди да го ползвате. Съветите, с които ще ви запознаем не са нови, но е хубаво да се придържате към тях.

Припомняме ви, че работната температура на всяко iOS устройство е между -20º и 45º C. При положение, че излезете от позволените рамки, не само ще видите горното известие, но и излагате вградената батерия на опасност от повреда. Тя няма да настъпи моментално, но все пак не трябва да забравяте, че това ваше действие може да скъси нейния живот, а вие със сигурност не искате това.

До тази температурна граница може да стигнете изключително лесно. Оставяте своя iPhone под пряка слънчева светлина за около половин час (което не е препоръчително) и неприятната забрана за използване ще се появи на екрана на устройството, но преди това ще има известно забавяне в неговата работа. Високата температура оказва влияние и върху скоростта на вашия iPhone. Всеки вграден компонент отделя топлинна енергия, но главната причина за забавянето се крие в мощния процесор.

За да оптимизирате работата на своя iPhone по време на горещите летни месеци, отправете поглед към всички фоново стартирани приложения, които, въпреки че не използвате в този момент, изразходват никак не малка част от ресурсите на вградения процесор. Изключете ги, както и вашите Bluetooth и Wi-Fi модули. Вече сте направили всичко необходимо, но при положение, че срещнете неприятното известие – вероятно температурата на устройството е преминала допустимите 45º C.

Единственото нещо, което може да направите в този случай е да поставите своя iPhone по възможност на по-хладно място или на сянка, както и да свалите предпазния калъф, стига да ползвате подобен аксесоар. С тази стъпка ще катализирате процеса по охлаждане на компонентите през корпуса.