Видео преглед на актуализираното MacBook Air поколение

Редом с представеното iPad Pro поколение, няколко дни дебютира и обновен вариант на MacBook Air. Ако погледнете мобилния компютър отстрани, той не се различава по нищо от своя предшественик. Диагоналът на екрана отново е 13 инча, корпусът е неразличим от този, с който вече сме свикнали, но нека да разгледаме и интересния видео преглед на колоритното поколение, който идва директно от редакторите на MacRumors.

Както вече знаете, обновеното MacBook Air поколение може да се похвали с една основна промяна. Вградените процесори преминават към Intel Core от десето поколение, до 1.2GHz 4-ядрен Core i7 с Turbo Boost до завидните 3.8GHz, което означава само едно. Тази промяна може да ви предостави до двойно по-висока производителност спрямо предното поколение, но има и още нещо. Производителността на видео картата с новия Intel Iris Plus Graphics ускорител може да се покачи с до 80%, отново спрямо предното поколение.

Обновеният компютър може да се похвали с характерната за 16-инчовия MacBook Pro клавиатура. Magic Keyboard се отлiчава с обновен механизъм, позволяващ ход на клавишите от едва 1 мм, както и с така нареченото Т-образно разпределение на стандартните клавиши с четирите стрелки. С две думи, вградената клавиатура е значително по-устойчива на замърсявания и надеждна спрямо тази в предното поколение MacBook Air, с което се изчерпват промените в представената преди броени часове разработка.

Физическите размери на новото поколение MacBook Air също остават без никаква промяна – тежи едва 1.25 кг. Корпусът е от 100% рециклиран алуминий. Компютърът може да се похвали отново с три разцветки на корпуса – сребърен, астро-сив и златен, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато актуализираното MacBook Air поколение се появи и в магазините на iStyle в нашата държава.