Запис на съвместими с Microsoft Office документи през iWork

До преди около две години, за да се възползвате от полезния пакет от приложения iWork безплатно се налагаше да разполагате с macOS или iOS устройство, произведено след 2013 година, но към днешна дата нещата са различни. Вече всеки потребител на мобилната или настолна система може да инсталира Pages, Keynote и Numbers без да заплаща никаква сума за целта, а ние ще ви покажем по какъв начин да запазите iWork документ в съвместим формат с Microsoft Office.

Ако сте направили някоя интересна презентация през Keynote, но искате да я споделите с ваш приятел или пък колега, който използва PowerPoint на Microsoft Office, това може да стане по един изключително лесен начин. Просто отворете съдържанието през приложението на Apple, след това спуснете меню File, сложете маркера върху Export To, кликнете върху PowerPoint и сте почти готови.

Остава само да изберете разширението на документа, което може да бъде .pptx за всяка нова версия на приложението, част от Office пакета на Microsoft или пък .ppt, с което ще бъдете сигурни, че съдържанието ще може да се отвори от всички версии на PowerPoint, но има и една малка особеност. Ако се спрете на втората опция, запазеният файл ще се отличава с по-големи размери, а за да потвърдите желанието си, просто докоснете върху Next и сте готови.

За да запазите вашата презентация в PDF, HTML вариант или под формата на снимка, ще се наложи отново да спуснете меню File и да сложите маркера върху Export To, но с една малка разлика. Този път изберете различна от PowerPoint опция. Всичко това може да стане и през мобилната iOS версия на приложението. Просто докоснете върху точките, разположени в горната дясна част на екрана, след това върху раздел Export и изберете PDF, PowerPoint, Movie или Images и сте готови.